søndag 28. desember 2014

11.02.12. Asiatisk aften


Vertskap: Merete og Kristian. 

Forrett: Sashimi av Salma

 50-100 g Salma laks pr. Person.

Marinade:
  • 3 dl soyasaus
  • litt wasabi
  • 6 lime

ruccola
ristede sesamfrø

Skjær om laks i 0,5 cm tykke skiver. Marineres i 10 minutter. Serveres på en seng av ruccola. Dryss over ristede sesamfrø.

Vin: Döhnhoff 2011 Riesling 

Hovedrett: Sataykylling med scampi, peanøttsaus og thai agurksalat. 

  • 800 g renset scampi
  • sitrongress
  • 2 store løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 2 ss hakket korriander
  • 4 stk limeblader
  • 20 mynteblader
  • 1-2 rød chili
  • Saften fra 4 lime
  • 6 spiseskjeer fiskesaus
  • 2 ts sukker

Rekene kokes til de skifter farge, og legges til siden. Bland limesaft, fiskesaus og sukker. Rør godt sammen til sukkeret er oppløst.  Finhakk alle ingrediensene, og tilsett sammen med scampi i pannen. Hell over sausen, og gi et meget raskt oppkok. Legg over på tallerken, og dryss hakket koriander over. Serveres med ris.

Kylling satay

 Kyllingfilet
  • 6 ss karripulver
  • 6 ss paprikapulver
  • 12 ss ketchap manis
  • 6 ss soyaolje/solsikkeolje

Bland sammen ingrediensene til marinaden i en bolle. Skjær 1 cm tykke skiver på langs av kyllingfileten. Legg kyllingbitene i marinaden. La ligge i 30 minutter.

Bruker du grillspyd av tre bør disse bløtlegges noen minutter før kyllingen tres på. Da slipper spydene å ta fyr i ovnen eller på grillen. Tre kyllingbitene på hver sine grillspyd – på langs. Stek spydene i stekepannen, på grill ute eller i ovnen.


Peanøttsaus
  • 6 dl salte peanøtter
  • 2 løk
  • 8 dl kokosmelk
  • 1 fersk rød chili
  • 4 cm fersk ingefær
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ts frisk koriander, hakket
  • 8 ts ketchap manis
  • 7 ts karri
  • 4 ss kyllingfond
 
Finhakk løk og hvitløk, og stek blank i litt olje. Rist peanøttene på høy varme til de skifter farge. Pass på så de ikke blir svidd. Kjør løk, peanøtter og resten av ingrediensene i en hurtigmikser/foodprocessor til det blir en fin jevn saus. Ha sausen over i en liten kasserolle og kok i minimum 10 minutter. Rør jevnlig.
 Thai aurksalat
  • 2 agurk
  • 2 rød løk
  • Saften av en 4 lime
  • 8 ss sweet chilisaus
Lag laken først av limesaft og søt chilisaus. Bruk en ostehøvel til å dele agurken i tynne skiver. Skjær tynne strimler av løken. Bland agurk og løk, og hell over laken til slutt.
Vin: Vini del sole – primitive Puglia – indigazione geografica protetta

 Dessert: Mislykket sjokoladekake 

  • 200 g meierismør
  • 200 g kokesjokolade
  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl mel
  • 1 ts bakepulver

Smør og sjokladen smeltes og avkjøles. Pisk eggedosis, og bland inn sjokoladen. Melet siktes i, og skjæres forsiktig inn. Helles I en smurt form på 24-26 cm. Stekse på 225 grader i 15 minutter. Serverse med is og bær.
 
Vin: MA mas Amiel Vintage 2009

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar