Vertskap: Merete og Kristian.
Forrett: Sashimi av Salma
50-100 g Salma laks pr. Person.
Marinade:
- 3 dl soyasaus
- litt wasabi
- 6 lime
ruccola
ristede sesamfrø
Skjær om laks i 0,5 cm tykke skiver. Marineres i 10 minutter. Serveres
på en seng av ruccola. Dryss over ristede sesamfrø.
Vin: Döhnhoff 2011 Riesling
Hovedrett: Sataykylling med scampi, peanøttsaus og thai agurksalat.
- 800 g renset scampi
- sitrongress
- 2 store løk
- 4 hvitløksfedd
- 2 ss hakket korriander
- 4 stk limeblader
- 20 mynteblader
- 1-2 rød chili
- Saften fra 4 lime
- 6 spiseskjeer fiskesaus
- 2 ts sukker
Rekene kokes til de skifter farge, og legges til siden. Bland
limesaft, fiskesaus og sukker. Rør godt sammen til sukkeret er oppløst. Finhakk alle ingrediensene, og tilsett sammen med scampi i pannen. Hell
over sausen, og gi et meget raskt oppkok. Legg over på tallerken, og dryss
hakket koriander over. Serveres med ris.
Kylling satay
Kyllingfilet
- 6 ss karripulver
- 6 ss paprikapulver
- 12 ss ketchap manis
- 6 ss soyaolje/solsikkeolje
Bland sammen ingrediensene til marinaden i en bolle. Skjær 1 cm tykke
skiver på langs av kyllingfileten. Legg kyllingbitene i marinaden. La ligge i
30 minutter.
Bruker du grillspyd av tre bør disse bløtlegges noen minutter før
kyllingen tres på. Da slipper spydene å ta fyr i ovnen eller på grillen. Tre
kyllingbitene på hver sine grillspyd – på langs. Stek spydene i stekepannen, på
grill ute eller i ovnen.
Peanøttsaus
- 6 dl salte peanøtter
- 2 løk
- 8 dl kokosmelk
- 1 fersk rød chili
- 4 cm fersk ingefær
- 4 fedd hvitløk
- 4 ts frisk koriander, hakket
- 8 ts ketchap manis
- 7 ts karri
- 4 ss kyllingfond
Finhakk løk og hvitløk, og stek blank i litt olje. Rist peanøttene på
høy varme til de skifter farge. Pass på så de ikke blir svidd. Kjør løk,
peanøtter og resten av ingrediensene i en hurtigmikser/foodprocessor til det
blir en fin jevn saus. Ha sausen over i en liten kasserolle og kok i minimum 10
minutter. Rør jevnlig.
Thai aurksalat
- 2 agurk
- 2 rød løk
- Saften av en 4 lime
- 8 ss sweet chilisaus
Lag laken først av limesaft og søt chilisaus. Bruk en ostehøvel til å
dele agurken i tynne skiver. Skjær tynne strimler av løken. Bland agurk og løk,
og hell over laken til slutt.
Vin: Vini del sole – primitive Puglia – indigazione geografica protetta
Dessert: Mislykket
sjokoladekake
- 200 g meierismør
- 200 g kokesjokolade
- 4 egg
- 2 dl sukker
- 2,5 dl mel
- 1 ts bakepulver
Smør og sjokladen smeltes og avkjøles. Pisk eggedosis, og bland inn
sjokoladen. Melet siktes i, og skjæres forsiktig inn. Helles I en smurt form på
24-26 cm. Stekse på 225 grader i 15 minutter. Serverse med is og bær.
Vin: MA mas Amiel Vintage 2009
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar