søndag 28. desember 2014

22.06.13 Skada krek - viltaften

Vertskap: Cecilie og Lasse

 
Forrett: Skavet elghjerte med blomkålpure og rødvinsgele

 
Brun hjertet I tynne skiver. Stekes I brunet smør på relativt høy varme. Tilsett salt og pepper.

 
Blomkålpure

Del opp blomkål. Kok I saltet vann til det er mørt. Sil av. Stavmiks med en dæsj fløte. Smak til med salt og pepper.

 

Hovedrett: Ryper I vill fløtesaus

 Til 4 ryper
  • 200 g smør
  • ¼ liter fløte
  • ¼ liter rømme
  • ca 0,5 – liter vann/melkeblanding
  • 4-5 skiver geitost
  • 6-10 einebær
Gni litt salt inni rypene. Bind opp rypene. Smør brunes let. Brun rypene. Start først med brystet, og vend så og brun på alle sider. Krås, hjerte og lever skjæres I småbiter, og brunes let. Einebær knuses, og kokes med. Kok ut gryta med en kopp vann. Spe med vann/melkeblanding og fløte. Beregn ca 1,5 – 2 timers koketid. Den siste halve timen skal rømmen kokes med. Rypene tas opp. Geitosten tilsettes, og sausen vispes godt før den jevnes med hvetemel. La sausen småkoke I 5-10 minutter. Smal til med salt, mer geitost (eller hva hjertet matte begjære). Rypene deles I to, og legges oppi sausen til servering.
Serveres med rosenkål, kokt potet og tyttebær.

 
Dessert: Rabarbra sorbet

  • 1300 g ferdig renset rabarbra skjæres I terninger
  • 2 dl vann
  • 3,5 dl sukker

Kok opp vann og tilsett sukke. La sukkeret løses opp slik at det blir en lake|. Tilsett rabarbrabitene og frøene fra to vaniljestenger og vaniljestengene. Kok til rabarbraen er mør. Ta ut vaniljestengene. Avkjøl, og kjør blandingen jevn med en stavmikser. Settes kaldt.  Røres så i ismaskin til en sorbet. Serveres med vaniljeis og jordbær.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar