søndag 28. desember 2014

23.11.12 Afrikansk aften

Vertskap: Michelle og Erik

 
Hovedrett: Kempo kolibri bryst

 
Antall porsjoner: 6

  • 1,2 kg andebryst
  • 1 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 dl honning
  • 1 lime
  • 2 ss knust sort pepper

Snitt ned i andeskinnet i fine strimler, salte og pepre andebrystene. Varm en panne med litt olje og stek andebrystene med skinnsiden ned i ca. fem minutter til fettet smelter og skinnet blir brunt og sprøtt. Stek brystene ett minutt på kjøttsiden. Ta vare på det smeltede andefettet til eplene. Etterstek brystene i ovn i fem minutter ved 180 grader. La dem hvile i 30 minutter på et lunt sted.

Varm honning til den blir flytende og tilsett limesaft og knust sort pepper. Ved servering pensles brystene med honningen og varmes i tre minutter i ovn ved 225 grader med grillelementet på. Skjæres i skiver og anrettes.

 
Sellerirot pure fra de Botwanske sletter.

 
Antall porsjoner: 4

  • 400 g pastinakkrot (selleri- eller persillerot kan brukes)
  • 1 dl fløte
  • 100 g smør
  • 1 ts salt
  • Kvernet hvit pepper

Skrell pastinakken og del den i biter. Kok den mør i vann. Kjør til puré i hurtigmikser med fløte og smørterninger. Smak til med salt og pepper.

Epler ala Zimbawe

  • 3 grønne epler, Granny Smith
  • ½ dl andefett

Skrell eplene og del dem i fire. Skjær bort kjernehuset og del kvartingene i tre. Stek eplebitene gylne i andefett i fem minutter. Ved servering legger du eplebåtene i en ildfast form og varmer dem i ovnen sammen med andebrystet i tre minutter.

Saus ala Botswana

  • 3 ss sukker
  • 1 dl solbær
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl portvin
  • 1 l andekraft (eller kraft av okse, kylling eller kjøttbuljongterning)
  • 2 ts maisennastivelse utrørt i 1 ss vann
  • Salt og pepper
  • ½ dl fine solbær til garnityr i saus

Brun sukker i en kjele og tilsett solbær, rødvin, portvin og kraft. Kok ned til 5 dl og sil sausen. Jevn den med maisennastivelse utrørt i vann og smak til med salt og pepper. Tilsett hele solbær i sausen ved servering.
 
Smørkokte sukkererter
 

Antall porsjoner: 6

  • 250 g sukkererter
  • 50 g smør
  • Vann
  • Salt og pepper

Ha sukkererter, 1 dl vann, smør, salt og pepper i en kjele og kok opp under lokk. Kok ett minutt, så er de ferdige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar