- 1,2 kg andebryst
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 1 ss solsikkeolje
- 1 dl honning
- 1 lime
- 2 ss knust sort pepper
Snitt
ned i andeskinnet i fine strimler, salte og pepre andebrystene. Varm
en panne med litt olje og stek andebrystene med skinnsiden ned i ca. fem
minutter til fettet smelter og skinnet blir brunt og sprøtt. Stek
brystene ett minutt på kjøttsiden. Ta vare på det smeltede andefettet til
eplene. Etterstek brystene i ovn i fem minutter ved 180 grader. La dem hvile i
30 minutter på et lunt sted.
Varm
honning til den blir flytende og tilsett limesaft og knust sort pepper. Ved
servering pensles brystene med honningen og varmes i tre minutter i ovn ved 225
grader med grillelementet på. Skjæres i
skiver og anrettes.
- 400 g pastinakkrot (selleri- eller persillerot kan brukes)
- 1 dl fløte
- 100 g smør
- 1 ts salt
- Kvernet hvit pepper
Skrell
pastinakken og del den i biter. Kok den mør i vann. Kjør til puré i
hurtigmikser med fløte og smørterninger. Smak
til med salt og pepper.
Epler ala Zimbawe
- 3 grønne epler, Granny Smith
- ½ dl andefett
Skrell
eplene og del dem i fire. Skjær bort kjernehuset og del kvartingene i tre. Stek
eplebitene gylne i andefett i fem minutter. Ved servering legger du eplebåtene
i en ildfast form og varmer dem i ovnen sammen med andebrystet i tre minutter.
Saus ala Botswana
- 3 ss sukker
- 1 dl solbær
- 2 dl rødvin
- 1 dl portvin
- 1 l andekraft (eller kraft av okse, kylling eller kjøttbuljongterning)
- 2 ts maisennastivelse utrørt i 1 ss vann
- Salt og pepper
- ½ dl fine solbær til garnityr i saus
Brun
sukker i en kjele og tilsett solbær, rødvin, portvin og kraft. Kok ned til 5 dl
og sil sausen. Jevn
den med maisennastivelse utrørt i vann og smak til med salt og pepper. Tilsett hele solbær i sausen ved servering.
Smørkokte sukkererter
Antall porsjoner: 6
- 250 g sukkererter
- 50 g smør
- Vann
- Salt og pepper
Ha
sukkererter, 1 dl vann, smør, salt og pepper i en kjele og kok opp under lokk. Kok ett minutt, så er de ferdige.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar