søndag 28. desember 2014

27.12.13 Juletapas


Vertskap: Oddny og Trond

 
Meny:

  • Glasert tapasribbe
  • Juleskinke med chiliappelsin
  • Lefseruller
  • Bruschetta med julepålegg
  • Waldorfsalat
  • Potetsalat
  • Mariner edamer + diverse oster
  • Spyd med julepølse – ribbe – medisterkake
  • Sild av ulike slag
  • Laks og eggerøre
  • Leverpostei med bacon
  • Daddel surret I bacon
  • Parmesan I spekeskinke


Glasert tapasribbe

 1 kg ribbe – serveres med sweet chilisaus

glasur:
  • 2 ss five sice krydder
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ts salt
Skjær svoren av ribben, behold mest mulig av fettet. Skjær av beina på ribba. Rut fettet på ribba og legg I ildfast form. Bland ingrediensene til glasuren og pensle over ribben. Stek på 125 grader I ca 2 timer. Skru opp til 225 grader og stek til den er gylden. Vent 15 minutter før du skjærer den opp.

 
Juleskinke med chiliappelsin

  •  Juleskinke
  • 2 appelsiner
  • ½ rød chili
  • ¼ pk ruccola
Skrell appelsin I tynne fileter. Bland appelsin, chili og ruccola. Legg skinkebitene på et fat. Ha over salatblandingen.

 
Lefseruller

  • 6 skiver lammerull
  • rødbetsalat
  • 2 ss frisk hakket timian
  • 2 stk potetlefse
Smør lefsene med rødbetesalat. Legg på skiver med rull og strø over timian. Rull sammen og del lefserullene I skrå “kubber”

 
Bruscetta med julepålegg

Lammerull/ bakt cherrytomat/ bakt paprika

 

Waldorfsalat

  •  3 syrlige epler
  • 2 ringer ananas
  • 2 stilker stangselleri
  • (100 g kål)
  • 100 g druer
  • 1 dl valnøtter
Dressing:
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss sennep
  • 4 ts sitronsaft
  • 2 ts sukker

 Potetsalat

  • 10 poteter
  • 3 vårløk
  • 1 rødløk
  • 4 ss olje
  • 2 ss eddik eller sitronsaft
  • 1 båt presset hvitløk
  • salt/pepper
  • 1 ss frisk timian eller oregano

Marinert edamer

  • 300 g edamer
  • 6-8 soltørkede marinerte tomater
  • 2-3 fedd hvitløk
  • frisk basilikum

 marinade:
  • 3 dl god olivenolje
  • 1 dl balsamicoeddik
Skjær osten I terninger. Prikk osten med gaffel slik at marinaden trekkes inn. Legg ost, tomat, hvitløk og masilikum lagvis I et glass. Hell over marinaden. Sett på lokk. La ståog trekke et par timer.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar